szerda, 21 február 2018

 

 

 

Kedves vásárlóink!

Webáruházunk új címre költözött!

Új címünk:

 

VEGAN FOOD MARKET

by BiOrganik

 

 

http://veganfoodmarket.hu

Pakisztán „ajándéka” – Himaláya só

Hogy milyen fontos szerepe van életünkben a sónak, azt szólásaink-mondásaink, babonáink is nyomatékosítják.

Biztosan mindenkit elküldtek már a sóhivatalba, vagy látott valakit, aki éppen sóbálvánnyá változott tehetetlenségében. Állást foglalt arról, hogy mi az élet sava borsa, vagy megijedt, ha kiborult a só, nehogy paprikás legyen a hangulat.

Tudjuk, hogy időnként a vén kecske is megnyalja a sót és talán mi is vetettünk sót tűzre, hogy csillapítsuk az indulatokat.

A Bibliában is olvashatunk a sóról. Jézus mondja a tanítványainak: „Ti vagytok a föld sója”.

Régen előfordult, hogy a sót fizetőeszköznek is használták, innen a salarium, salary=fizetés, kifejezés (sal=só).

Ma a só jelenléte teljesen természetessé vált életünkben, és elfelejtettük,

Tovább a cikkhez...

Az egészség forrása...

Több, mint 200 millió éves érintetlen, szennyeződés mentes területről származik. – 84 féle ásványi anyagot és nyomelemet tartalmaz. – Teljesen tiszta, szennyezés- és szennyeződésmentes. – Keletkezésének körülményei és összetétele miatt egyedülálló színválasztékú és szépségű.

Kristálytiszta, szabályos és tökéletes kristályszerkezettel.

A nemesség évszázadokig becsben tartotta értékes finom íze miatt. A sót a Salt Range hegységben bányásszák.

A himalájai kristálysó termékeket cégünk Pakisztánból importálja. A Himalája kristálysó ismereteink szerint a legtisztább és legjótékonyabb só. Megközelítőleg 200 millió évvel ezelőtt keletkezett. A Nap elpárologtatta az Ősóceánt, az óceántól elkülönülő öblökben teljesen tiszta kristálysót hagyva hátra.

Tovább a cikkhez...

Kristalysó-peeling testradír

A kristálysó-peeling egy só-olaj keverék, ami ideális a méregtelenítéshez. A keverék otthon is elkészíthető.

Készítése:

50 gramm finom szemcsés himalájai kristálysót, 50 gramm makadámdió-olajat, 5 gramm levendula olajat keverjünk össze!

Ezzel a keverékkel dörzsöljük be egész testünket. A felkenés során többször keverjük fel a mixtúrát.

Majd tekerjünk magunk köré egy törülközőt és takarózzunk be. Legalább 30 percen keresztül hagyjuk a peelinget hatni. Egy idő után kellemes melegség tölti el szervezetünket, mivel a cellák elkezdenek dolgozni.

Tovább a cikkhez...

Sóoldat ivókúra

A kész 26%-os kristálysó oldatból egy teáskanálnyit tegyünk egy pohárba, és töltsük fel jó minőségű szénsavmentes ásványvízzel. Az így kapott felhígított sóoldatot igyuk minden reggel felkelés után éhgyomorra.

A teáskanálnyi 26%-os sóoldat mennyiséget 1l vízbe téve a nap folyamán is megihatjuk. Akinél a salaktalanítás (pl. hasmenés formájában) nagyon hevesen lép fel, az az ivókúrát kezdetben cseppenként adagolja, és emellett a napi vízmennyiséget növelje. Gyermekeknél és csecsemőknél elég néhány csepp a sóoldatból.

A sóoldat képes a szervezetben 24 órán keresztül a kristálysó rezgésmintáját fenntartani.

Tovább a cikkhez...

Szemöblítés – Szemfürdő

Készítsünk el egy 1%-os sóoldatot, alaposan mossuk le a szempilla- és szemhéjfestéket.

Töltsük fel az üveg szemöblítőt a sóoldattal, és helyezzük a szemüregre úgy, hogy az oldat ne tudjon kifolyni. Ezek után hajtsuk a fejet hátra, pislogjunk többször a vízbe, hogy a szem benedvesedjen.

A szemünket nyitva tartva kb. 2 percen keresztül forgassuk körbe-körbe.

Ugyanezt hajtsuk végre a másik szemmel is.

Az 1%-os sóoldat megfelel a könnyeink sókoncentrációjának, ezért nem marja a szemünket.

Tovább a cikkhez...

Dr. Jakab Tibor belgyógyász szakorvos, természetgyógyász véleményét kérdeztük...


- Hippokratész azt írta, hogy a „halál a belekben lakozik”. Első olvasatra meglepő nézet, mert az ember inkább azt gondolná, hogy a szív, a tüdő, vagy éppen az agy betegségei sokkalta veszedelmesebbek, mint a bélműködés zavarai.

 

A máig nagy tiszteletnek örvendő görög orvos azonban mégis elsősorban a belek egészségének fontosságát hangsúlyozta! Gondoljuk át alaposan ezt a véleményt, és rájövünk arra, hogy komoly igazságtartalma lehet. Ha az ember bélműködése ugyanis nem megfelelő, a tápanyagok, vitaminok, nyomelemek nem szívódnak fel, nem kerülnek a szervezetbe, különféle hiányállapotokat okozva.

 

A táplálék a felszívódás lehetőségének hiányában a belekben pangva egyszerűen elrohad, kedvező feltételeket szolgálva a kóros gombák, baktériumok elszaporodásához. Mindezeknek hiánytünetek, kisebb-nagyobb pangások, enyhébb mérgezettségi állapotok, hasi feszülések és görcsök, következményes keringési zavarok, székletzavarok, lesznek a következményei...